Elszállított gépjárművek

A gépjármű átvehető a 4034, Debrecen, Vágóhíd utca 10-12 (Debreceni Zsibvásár) címen. Érdeklődni lehet az elszállítással kapcsolatban a Debreceni Közterület Felügyeleten (4026, Debrecen, Bem tér 14), munkanapokon hétfőtől csütörtökig 7.30-16.00-ig, pénteken 7.30-13.30-ig, illetve az 52/502530 vagy a 30/4882100 telefonszámokon.

Érdeklődni lehet a Pannon Guard Biztonsági Szolgáltató ZRT, mint közreműködő (4030, Debrecen, Vágóhíd u. 10-12) ügyeletén hétfőtől vasárnapig 0-24 óráig, valamint a 30/8704255-ös telefonszámon.

Jármű elszállítással kerékbilincseléssel kapcsolatos tájékoztató
 
Látogatók száma:
Látogatók a mai napon:
 
Új gazdához való közvetítés


„Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
A. Saint Exupery: A kis hercegA Debreceni Közterület Felügyelet Bánki Ebrendészeti Telepe szeretettel várja, minden azon leendő kutyatulajdonosokat, akik szeretnének örökbe fogadni a Telepen található befogott, vagy – a tulajdonos által továbbtartani nem szándékozott – leadott kutyák közül.


A kijelölt ügyfélfogadási időben, személyesen a Ebrendészeti Telepen, vagy a Közterület Felügyelet honlapján a Telepen található, értékesítésre váró kutyák menüpont alatt megtekintett állatok örökbe fogadásával kapcsolatban a Telepen dolgozó ebrendészet teljes körű felvilágosítást, tájékoztatást ad a Telepen elhelyezett állatokról, azok elszállításáról az új gazdájuk részére.

Az ebrendészet minden esetben, az állatok kiadása előtt az állatorvossal együtt megállapítja, hogy megvannak-e a kiadás feltételei.

Az értékesített állatokat csak veszettség elleni védőoltás beadása és féregtelenítő kezelés megtörténte után adhatja át az új tulajdonosnak.
Ezek költségeit a leendő tulajdonos az ebrendészetnek készpénzfizetési számla ellenében megtéríti.

A szükséges védőoltások elvégzése után, az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után, telefonos egyeztetés során az állat átvételének előzetesen megbeszélt időpontjában, szerződéssel (kérelem és az elszállítás engedélyezése) adjuk ki.

Az állat kiadásával kapcsolatos szerződésnek a következő adatokat kell tartalmaznia:

  • az átvevő neve, címe,
  • az állat egészségügyi állapota,
  • az állat fajtája, faja, neme, színe, kora,
  • védőoltás(ok) megnevezése, időpontja, az oltási bizonyítvány(ok) nyilvántartási száma,
  • azonosító elektronikus transzponder (bőr alá ültetett mikrochip) sorszáma,
  • az átvevő kötelezettség vállalása arra vonatkozóan, hogy: az állat tartásáról, élelmezéséről és elhelyezéséről megfelelően (biológiai szükségleteknek megfelelően) gondoskodik.


Debrecen város közigazgatási területén befogott kóbor ebek esetében, az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 48/A § értelmében 15 napig csak az állat tulajdonosának adható ki.
Amennyiben a befogott eb gazdája nem jelentkezett, annak felkutatása nem járt eredménnyel a ki nem váltott ebekkel a Telep a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával szabadon rendelkezik. Ennek során a külön meghatározott időn túl az állatokat értékesítheti. Az értékesítésnél az állategészségügyi előírásokat (védőoltás, féregtelenítés) érvényesíteni kell.

A hatóság által jogerősen elkobzott állatok (kutya, macska) elszállítása, illetve átvétele esetén az elkobzott eb volt tulajdonosának nem adható vissza.